lördag 9 oktober 2010

Dwight tänker på Gunnar, Fredrik och Kim Jong

Att sätta Gunnar Axén som ledare för utredningen som ska granska det nya sjukförsäkringssystemet är lite som om Heinrich Himmler hade lett Nürnbergrättegångarna eller om Svensk Inkassos ordförande Claes Månsson skulle sättas att kritiskt granska inkassobranchen. Det är ju inte direkt så att ”sluggern” Axén är opartisk i frågan utan snarare så är han en av arkitekterna och sjukförsäkringsreformen är något av hans skötebarn.

Nu tar jag en titt i spåkulan och ser följande; Om tio månader kommer kommer "boxarn" Axén att hålla en presskonferens där han säger; Utredningen har visat att sjukförsäkringsreformen är det viktigaste som har hänt i konungariket och att den är en fullkomlig succé. Att en och annan har blivit ”lite” hårt drabbad är givetvis beklagligt men sådant man får räkna med när framtiden ska byggas. Slut på Axéns konferens. Den här utredningen kommer det sedan att hänvisas till så fort någon framför kritik mot systemet. Reinfeldt; ”Vi har gjort en opartisk utredning och den har visat att allt är perfekt”. Det jävligaste är att ett par miljoner medborgare kommer att tro att det är just en opartisk utredning. ”Det rör sig bara om ett enskilt fall,” brukar alliansledarna säga när någon svårt sjuk utan någon som helst arbetsförmåga blir utförsäkrad. Antalet ”enskilda fall” är snart uppe i samma siffror som dom som efter utförsäkringen är tillbaka i arbete. Alliansfritt Sverige har här en lista på 276 ”enskilda fall”, antalet utförsäkrade som arbetar är 370.

Att Husmark-Persson inte fick fortsätta att vara riksskarprättare är inget jag gråter över men frågan är om Freddan i Ulf Kristersson inte har hittat en ännu otäckare dräng. Här är en liten film där han konfronteras med det faktum att han lurat till sig en lägenhet som var avsedd för sjuka hemlösa.




På tal om Husmark-Pehrsson så är jag gravt nyfiken på vad det var för skrivelse hon gav Reinfeldt efter det att hon fått sparken. Tydligen var den en fara för rikets säkerhet och var därför tvungen att hemligstämplas. Något säger mig att den snarare var en fara för Reinfeldts anseende och att det är anledningen till hemligstämpeln. Sovjetunionen – Stalin, Öst-Tyskland – Honecker, Nordkorea – Kim Jong II och Sverige – Fredrik Reinfeldt, inte riktigt sant men det närmar sig.

Länk till intressant.se
Länk till Bloggkartan

Läs även andra bloggares åsikter om ,

, , , ,


7 kommentarer:

  1. Vill du ha det som i Sovjetunionen eller? Nu är det ju så här att om du inte är nöjd med Gunnar Axén så får du faktiskt TYCKA att du inte är det. Du får till och med skriva på Gunnar Axéns egen blogg och TYCKA det så vet han det. Han kommer visserligen inte att publicera ditt inlägg eller svara dig, för det har han hittills aldrig gjort om man inte håller med honom, men du får ju ändå TYCKA det. Sen när han har publicerat sin undersökning och själv TYCKT att den är jättebra så får du återigen TYCKA att den är skit och ingen jävel bryr sig. Ingen kommer att notera dina eller någon annans åsikter och alla svälter. Men dom får TYCKA att det är skit. Det hade dom inte fått i Sovjetunionen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, jag är Theresa Williams. Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han slöt mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollstavarna, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
      1) Älska trollformler
      2) Lost Love Spells
      3) Stoppa skilsmässor
      4) Giftermål
      5) Graviditet spell
      6) Uppdelningar
      7) Dödsförtroll
      8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
      9) vill tillfredsställa din älskare
      10) Lotteri
      Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
      genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

      Radera
  2. Man bugar. Blodtörst är blodtörst, oavsett vilket parti den blodtörstige tillhör. Att kunna se det är en styrka, att kunna erkänna det... nja, det ligger i regel inte inom svenska politikers kapacitetsspann.

    Jag finner det löjligt att låta en enskild politiker som Husmark-Pehrsson ta hela skammen för vad en hel allians har ställt till med. Tror de verkligen att hennes avgång ska stilla kritiken emot att sjuka ställs på gatan och svälts? Det är systemet och de bakomliggande politiska teorierna det är fel på, inte den enskilda ministern.

    SvaraRadera
  3. Först var det H-P. Sen kommer troligen Axéns och Kristerssons huvud att rulla när Reinfeldt tvår sina händer.

    SvaraRadera
  4. Men Ljuramannen.. Axen är ju sektledare i sin egen pakt, det vill säga att inget negativt av vad han gör får läsas eller publiseras...med andra ord han lägger aldrig ut något av en annan åsikt :) Det visste du väl?

    SvaraRadera
  5. Same Shit, different name.
    Det spelar ingen roll, då ingen bryr sig. Jag funderar ofta på om politiker kan bli sjuka? Eller om de är immuna som mot allt annat...

    SvaraRadera
  6. Jag är inte säker på att jag kunde ha gjort det utan dig. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg någon annan och han sa att vi var klara. Efter att Dr.oduduwa lunsjat en magisk kärleks-spell, ringde min man mig på mobiltelefon för att be om ursäkt och han återvände hem.
    Tack så mycket till Oduduwa för att jag tog tillbaka min man hem efter 3 års separation. Vi är för alltid förälskade nu mer än någonsin tidigare, kärlek stavdelar fungerar riktigt snabbt.

    (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

    Detta är Dr.Oduduwas personliga kontaktadress, jag rekommenderar starkt att du kan kontakta honom för lösning på äktenskapsproblem som; om du vill avbryta skilsmässdomstolsförfaranden, Love-spell för att locka till ny kärlek, Stava för att föra tillbaka din ex pojkvän inom 48 timmar ... 100% möjligt Oduduwa Magic-Love spell ställde tillbaka min man hemma inom 2 dagar efter att stava lunchaktivering .

    SvaraRadera