onsdag 20 januari 2010

Dwight tycker att vissa lyckas med att misslyckas utan att ens ha försökt att lyckas

Om man ska skriva något om regeringens misslyckande med att få till en ny skuldsaneringslag så blir det ganska tunt, ett misslyckande kräver att man åtminstone har gjort ett försök. Jag ser inget som tyder på att det har gjorts något seriöst menat sådant. Riksdagsmannen Jan Ertsborn lägger fram ett förslag på en ny lag, alla partier samtycker, banker och inkassobolag samtycker inte, Moderaterna ändrar sig. Möjligtvis kan det vara så att Moderaterna är rädda för att framstå som mänskliga, Gud förbjude. Och så spelar det möjligtvis in att bara är åtta månader kvar till valet nu och då tycker sig regeringen ha viktigare saker att syssla med; hotet om ett eventuellt maktskifte gör att det är bråttom med att privatisera allt som går, riva ner dom trygghetssystem som finns kvar, återställa den ordning som rådde innan ”vänsterflum” som allmän rösträtt och liknande infördes. Givetvis finns det då inte tid för att ägna sig åt att skapa en möjlighet till en dräglig tillvaro för 500.000 medborgare. OK, jag överdriver lite, men bara ytterst lite.

Det känns i alla fall betryggande att oppositionspartierna har kommit med stark kritik mot regeringens hantering av skuldsaneringsfrågan.... VA? Har dom inte? Inte ett ljud? Nej, givetvis inte, dom har annat för sig än att tänka på vad det här betyder för den halvmiljon svenskar som lever under det ok som kallas överskuldsättning. Det här stärker mig givetvis i min uppfattning att riksdagsmän inte ska röstas utan lottas fram. Varje svensk över 18 år är nominerad, bara att snurra tombolan, dra 349 namn och vi får med all säkerhet en mer representativ sammansättning av styrande än vad vi har i dag.

När jag läser dom artiklar som trots allt skrivits om skuldsaneringslagen som kom av sig, så läser jag också, mot bättre vetande, läsarkommentarerna. Det finns nog inget som driver mig så nära hjärnblödning som läsarkommentarer, ibland undrar jag hur mycket tid vissa har lagt ned för att bli så intolleranta, så ogina och stundtals så totalt dumma i huvudet som dom framställer sig. Dom kan ju inte födas sådana, väl? Det verkar som att en stor del av befolkningen hämtar sin kunskap om överskuldsättning från TV-programmet ”Lyxfällan” och tror att det har något med verkligheten att göra. Det är lite skrämmande...


Så här bor den genomsnittlige evighetsgäldenären...

...och så här bor alla andra, om man ska tro Claes!


Här kan ni läsa mer om livet och andra viktiga saker;

På sidan Fattiga Riddare finns ett diskussionsforum, besök det.


Länk till intressant.se


3 kommentarer:

  1. Tack för ännu ett skarpt inlägg. Jag håller med dig om att mediabilden av överskuldsatta, framförallt genom "Lyxfällan", är ett jätteproblem idag. Lite som en karikatyrbild, med dumhet, slöhet, lättja, girighet och bristande förstånd som anletsdrag. Mitt eget nästa blogginlägg ska förhoppningsvis ge lite klarhet över själva grundbegreppet överskuldsatt, så folk förstår vad det är de pratar om, eller i alla fall vad vi överskuldsatta pratar om.

    Mvh Resurspank

    SvaraRadera
  2. Lyx = mat varje dag - tak över huvudet - jobb - vara frisk

    Fällan= om vi delar upp ordet blir det något djurskinn att trampa på som t.ex. Re(i)nfeldt,

    ;)

    SvaraRadera
  3. Mycket bra skrivet men lottning nej bättre att vi alla har mobil direktlänk till riksdagen och kan rösta i alla beslut snacka om demokrati och vad skall dom folkvalda göra då tja lobba för sin sak bara ut och knacka dörr då skulle dom ev förtjäna sina löner och självsaneras
    mvh
    birana

    SvaraRadera