onsdag 25 november 2009

Dwight funderar på hur det ligger till

Det lär ligga till på följande vis; 1897 utvandrade delar av släkten Månsson till Amerikat och slog sig ner i delstaten Ohio. Eftersom bokstaven Å är förbjuden i USA så amerikaniserade familjen sitt namn till Manson. Familjen livnärde sig till att börja med på bönodling men övergick i mitten av 20-talet till storskalig hembränning vilket under förbudstiden var mycket lönsamt. 1934 föddes familjens klarast lysande stjärna, Charles. Han skulle i slutet av 60-talet göra sig ett namn världen över med radikala idéer om en ny världsordning och ännu radikalare idéer om hur man skulle kunna nå denna nya ordning. Samhället var inte riktigt moget för Charles visioner och bestämde sig för att låsa in honom på livstid.

Här hemma i Sverige finns det dom som aktivt arbetar för sin Amerikanske kusins frigivning. Claes Månsson har sedan 1970 skrivit flera överklaganden och yrkanden. Han har för den Svenska regeringen klargjort att han vill ha hem sin käre kusin till fädernelandet för att jobba i firman. "Charles skulle kunna uträtta storverk inom Svensk skuldindustri." säger Claes i ett brev till Statsministern.

Charles och Claes, kusiner och blivande kollegor?



3 kommentarer:

  1. Nej Dwight, jag måste tyvärr säga att du har fel!

    Charles är alldeles för blödig och mjuk i sin läggning för att platsa i Svenska Inkassomaffian.

    /Rune

    SvaraRadera
  2. Jag tror att det var endast för detta man skickade hit Annica Östberg. Den svenska kriminalvården skulle kunna statuera exempel och visa att vi minsann inte är så mesiga som det påstås. Kan vi ta hand om henne på ett föredömligt sätt kanske även Kalle Månsson kan skickas till det gamla landet.

    Nu verkar det dock som om planerna går i stöpet eftersom de svenska myndigheterna planerar att släppa ut henne bara ett par år efter att ha suttit sina nästan 30 i Amerrkat. Ingenting kan dom förbannade morsgrisarna göra rätt!

    SvaraRadera
  3. Classe får inga brudar, det får Calle.

    Rupert Hine

    SvaraRadera