fredag 4 december 2009

Dwigt tänker på terrorism

Jag läser att regeringen förbereder en lag mot terrorism. Det är, för mig, en total nyhet att terrorism fram tills nu skulle varit tillåtet i Sverige. Jag antar att dom vill ge myndigheterna större befogenhet att ingripa mot befolkningen med hjälp av det mycket luddiga begreppet terrorism, som på senare år fått en förmåga att kunna innebära precis vad som helst. Dom har drivit genom FRA-lagen och nu ska den utnyttjas...

Vilka terroristdåd har begåtts i Sverige? Jag bortser från sprängningen av Väst-Tyska ambassaden eftersom det var en handling av tyskar, mot tyskar på tyskt territorium. Kidnappningen av Anna-Greta Leijon genomfördes aldrig och kan därför inte räknas som ett dåd. Mordet på Palme vet vi inget om och mordet på Anna Lind begicks av en tokstolle.

Vad jag får kvar är sprängningen av tidningen Norrskensflammans lokaler 1940, ett vansinnesdåd som kostade två vuxna och tre barn livet. De skyldiga, som var representanter från militär, polis och lokalpressen, blev dömda för ”åstadkommande av förödelse med sprängning på annans i stad belägen boning”.

Vi har även sprängningen av fartyget Amalthea i Malmös hamn 1908 utfört av en ungsocialist vid namn Anton Nilsson. Amalthea var ett logementfartyg som härbärgerade ett gäng Brittiska strejkbrytare och en av dessa omkom vid sprängningen.

Jag får det alltså till två händelser vi möjligtvis kan räkna som terroristhandlingar i Sverige. Den ena för 101 år sedan och den andra för 69 år sedan. Har jag glömt någon händelse så får ni gärna rätta mig.

Bland gärningsmännen är militär och polis överrepresenterade så jag antar att den föreslagna Svenska teroristlagstiftningen kommer att inrikta sig på dessa yrkeskårer. För det kan väl inte vara så att dom är ute efter ett gäng stenkastande ungar i diverse förorter runt om i landet? Eller mig, eller dig...


Så här ser det ut när en ungsocialist leker terrorist



och så här ser det ut när Svensk militär och polis leker terrorister.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Länk till intressant.se

4 kommentarer:

  1. Jag kan inte säga något annat än att du är fullständigt lysande.
    Efter 11 september satte de staket runt alla Sveriges hamnar eftersom en terrorist inte kan ta sig över ett staket. Men, då var det ju lagligt med terrorism. Så fort lagen kommer så kan de ju ta bort staketet, för folk kommer väl inte bryta mot lagen och göra terroristdåd.

    SvaraRadera
  2. ja gud så dumt. Och då menar jag inte ditt inlägg som tvärtemot dumt är brilliant.

    Vad ska tokstollarna hitta på härnäst? Och hur långt ska dom gå i sin iver att försöka kuva svenskarna och sverige?

    //Ulrika

    SvaraRadera
  3. Du glömmer den viktigast terrorn av alla!

    Terrorn mot oss evighetsgäldenärer!

    /Rune

    SvaraRadera
  4. Du glömde de där förfärliga arbetar terroristerna från Ådalen 1931..

    Anna

    SvaraRadera