tisdag 29 december 2009

Dwight ser tillbaka på året som gått


Så här i slutet på December brukar det vara populärt att sammanfatta året med hjälp av diverse listor. Journalister ägnar spaltmil åt att lista saker dom har uppskattat och saker som har upprört dom under året. Trots att jag inte är journalist så vill jag inte på något vis vara sämre. Här följer min lilla sammanställning av året som har gått.

Årets samhällsfara:

  • Fredrik Reinfeldt (m)
  • Maud Olofsson (c)
  • Göran Hägglund (kd)
  • Jan Björklund (fp)

Årets Lögntrut:

  • Christina Husmark Pehrsson (m)
  • Claes Månsson (Svensk Inkasso)

Årets jubelidiot:

  • Claes Månsson (Svensk Inkasso)

Årets ”Åh, stackars jävel”:

  • Paul Anka (popstjärna)

Årets sammhällsfara 2:

  • Kronofogdemyndigheten
  • Samtliga inkassobolag
  • Claes Månsson (Svensk Inkasso)

Årets krigshetsare:

  • Carl Bildt (m)

Årets ”Borde fan i mig få spöstraff”:

  • Anders Borg (m)
  • Claes Månsson (Svensk Inkasso)
  • Gunnar Axén (m)

Årets ”Hitler-wannabe”:

  • Jimmie Åkesson (sd)

Årets CD:

  • Johnny Paycheck – Nowhere to run
  • Trailerpark Idlers – The Power of the Lord will set us free, and we will be…

Som ni märker är Claes Månsson, ordförande i ocker och svindleriföreningen Svensk Inkasso, solklar vinnare med inte mindre än fyra placeringar på årslistorna. Bra jobbat Classe.

Så här glad blev Claes Månsson över sina utmärkelser.

Mycket talar för att konungariket Sverige under 2010 kommer att få en ny regering. Kommer det att bli bättre? Svaret är nog tyvärr nej. Eftersom det även efter valet i September kommer att vara politiker som sitter i riksdag och regering kommer det inte att bli någon större skillnad. Politiker är ju, som alla vet, maktkåta yrkeslögnare som har mycket liten, och i vissa fall ingen, koll på hur verkligheten ser ut och vad deras påhitt ställer till med. För att uppnå någon som helst förändring i politiken så borde vi nog lotta ut riksdagsplatserna bland landets innevånare. Först då tror jag att riksdagen, kanske, kan komma att representera folket.

Inte heller för konungariket Sveriges överskuldsatta lär det nya året innebära några större förändringar. Det pratas, skrivs och lämnas förslag där allt vettigt genast tas bort. Det som lämnas kvar är några smärre förändringar av dom lagar och regler som gällt sedan 1600-talet. Ja, ni läste rätt; 1600-talet. Ingen anpassning till dagens förhållanden här inte.

Det kommer även i fortsättningen att vara på gränsen till omöjligt att bli skuldfri eftersom vi har en skuldindustri vars hela existens bygger på att folk ska ha så mycket skulder som möjligt. Svensk Inkasso, som representerar Inkassobolagen, motsätter sig givetvis alla förändringar och kräver att få fortsätta med sitt maffiabeteende i form av ockerräntor och "hittepå-avgifter" som gör att en skuld ofta tredubblas innan den krävs in. Dom hävdar också att det vore förödande för Svensk ekonomi om dom inte får driva in skulder som inte finns, inte får lämna tomma papper som "bevis", ljuga och hota.

Den statliga Kronofogdemyndigheten kommer att fortsätta springa ärenden åt dessa kriminella bolag, dom svinen.

5 kommentarer:

  1. Det var en fin lista du har fått ihop! Dock skulle jag vilja komplettera den med Försäkringskassan som har gjort livet surt för många människor med sina inhumana sjukskrivningsregler. Årets samhällsfara 3 kanske är rätt kategori? Och ska FK nu representeras av någon, tycker jag att Åke Kärnell just idag förtjänar en egen kategori - "Årets borde finnas skottpengar på". Hans cyniska attityd mot en mamma som borde sökt jobb samma dag som hennes ettårige son dog tar alla pris.

    http://svt.se/2.33538/1.1829650/ingen_sjukpenning_efter_sonens_dod?lid=puff_1829650&lpos=rubrik

    SvaraRadera
  2. Jag förstår till fullo ditt resonemang. Tanken var att Husmark-Pehrsson skulle få representera Försäkringskassan då det är hon som säger åt dom vad som ska göras... Jag hade även kategorin "Upp med dom jävlarna mot muren" men tog bort den eftersom jag inte har behov av att terroriststämplas också.

    Dwight

    SvaraRadera
  3. Ja det där att tredubbla räkning innan utmätning stämmer inte riktigt. sergel försökte mäta ut en skuld som hade TIO-dubblats innan de skickade in den till kronis.

    kan väl berätta att jag fick bort den efter en besök på närmaste kroniskontor.

    SvaraRadera
  4. Årets bästa lista: Dwight!

    mvh Corner

    SvaraRadera
  5. Den var ...hmmm...sann...och borde skickas till regeringen ;) och övriga bestämmare...;-)
    önskar dej iallafall ett gott nytt år.

    SvaraRadera